Creatieve manieren om (klim)planten te steunen

Voor een aantal planten geldt dat ze soms wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Of het nu gaat om bonen of komkommers in de moestuin, of om andere planten die moeten klimmen om hun bladeren en bloemen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Veel planten hebben nu eenmaal iets nodig om zich aan vast te houden en omhoog te groeien. Deze planten worden ook wel klimplanten genoemd.

Klimplant op touw of draad
Als je hoopt dat jouw planten over een bestaande structuur zoals een schutting of schuur zullen klimmen, dan zal in de meeste gevallen touw of draad volstaan. Omdat touw de gewoonte heeft om vrij snel te bederven, moet je het alleen gebruiken voor eenjarige klimplanten of klimplanten die in de winter afsterven.

Als je te maken hebt met planten die na verloop van tijd groot en zwaar worden, wil je misschien eerst sterke frames of steunen voor je constructie plaatsen, zodat deze niet al het gewicht hoeft te dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *