5 voordelen van de beukenhaag

Wanneer je op zoek bent naar een groene erfafscheiding, dan zul je al vrij snel bij de beukenhaag uitkomen. Dit is niet voor niks, want deze haag heeft een hoop voordelen als schutting. In dit artikel geef ik je 5 redenen om je schutting nu te vervangen door de beukenhaag.

Winterhard
Veel mensen zijn bang dat wanneer ze voor een groene schutting kiezen, ze in de winter zo de tuin van de buren inkijken. Best logisch, want de meeste bomen en planten verliezen in de herfst hun bladeren. De beukenhaag is winterhard waardoor deze ook in de winter genoeg privacy biedt. Schrik niet als de haag in de winter bruin wordt, dit hoort er bij. Let op: je moet de beukenhaag niet verwarren met de haagbeuk. Deze verliest namelijk wel een groot gedeelte van zijn blad in de winter.

Snelle groeier
De beukenhaag is een echte snelgroeier. Dit is een groot voordeel. Het houdt namelijk in dat je snel een volle haag zult hebben. Hiermee creƫer je sneller de privacy die je wilde hebben. Aan de andere kant houdt het ook in dat je de haag wel af en toe zult moeten snoeien. Doe je dit niet, dan zal de haag verder je tuin in groeien en zul je dus (onbewust) een gedeelte van je tuin inleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *