Aan de slag!

Aan de hand van gebruiksvriendelijke lespakketten - designathons - verzinnen, bouwen en presenteren kinderen hun zelf bedachte oplossingen rondom duurzaamheidsvraagstukken, zoals afval, mobiliteit, eten, water, circulaire economie en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs). De Designathon methode is vooral geschikt voor natuur en techniek vakken maar kan ook vakoverstijgend ingezet worden. Een designathon duurt 4 à 6 uur en wordt begeleidt door de leerkrachten zelf. Voor leerkrachten en onderwijsprofessionals die designathon workshops in hun klas willen geven verzorgen wij trainingen. Tevens ontwikkelen wij lesprogramma's en bieden we ondersteuning bij het implementeren van W&T in het curriculum.

Introductie workshop:
In deze workshop wordt uitgelegd wat ontwerpend leren is en wat de onderliggende elementen van de Designathon methode zijn die het mogelijk maken om ontwerpend leren in het curriculum te implementeren. Vervolgens ga je direct zelf aan de slag met een mini-designathon. Die ervaring helpt beoordelen hoe ontwerpend leren en W&T specifiek aan het huidige lesprogramma van jouw school toegevoegd kunnen worden.

Tijdsduur         : 2,5 uur
Locatie             : School
Kosten*             : 445,-
 


Designathon training:
Gedurende de training leert de leerkracht zelf op school designathon les te geven en vergroot bovendien de kennis over ontwerpend leren, creatief denken, de bijbehorende pedagogie en het omgaan met de techniek in de designathon maker kit. De training is een ‘hands-on’ sessie in de form van een mini-designathon. Training duurt anderhalf dag en wordt gegeven op school. Met de designathon training en designathon school kit bezit de leerkracht de juiste vaardigheden en benodigdheden om zelf designathon les in de klas te organiseren.

Tijdsduur         : 1,5 dag
Locatie             : School
Kosten*            : €1.995,-

Designathon maker kit:

Designathon maker kit is uitsluitend verkrijgbaar voor scholen die een designathon training hebben afgerond.
De maker kit bestaat uit elektronische onderdelen voor 30 leerlingen: LED's, motortjes, batterijhouders, elektrische draad, set sensoren, etc. De onderdelen van de maker kit zijn opgeborgen in een handige duurzame doos voor veelvuldig gebruik.
De losse kits zijn in meerdere varianten te verkrijgen:

  • Maker kit (groep 5 t/m 8)*             : €128,-

  • Maker kit (groep 1 t/m 4)*              : €162,-

 

Met deze uitbreidingskits kunnen de kinderen leren zelf robots te programmeren met behulp van onderstaande technologieën:
(Voor het aankoop, verwijzen we je graag door naar hun eigen verkooppunten.)
    •    Ozobot
    •    Makey Makey
    •    Micro:bit

 

Wij verschaffen de volgende ondersteuning:

  • Begeleiding tijdens de designathon les

  • Ontwikkeling en implementatie van de lesprogramma's

  • Ondersteuning bij het implementeren van onderzoekend en ontwerpend leren (OOL), en wetenschap en techniek (W&T) in het curriculum

  • Video tutorials

 

*Prijzen excl BTW.

Voor meer informatie neem contact op info@designathonschool.com

© 2014 - 2020 by Designathon Works

Stichting Designathon Works

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam

The Netherlands

CoK: 60140615
RSIN: 853781606
Bank: NL77 TRIO 0197 9551 85

Designathon programma's in samenwerking met partners:

  • Instagram - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
CMCJ_Logo_Website-02.png
maakplaats-logo-avenir-black-(witte acht

Stichting Designathon Works stimuleert kinderen om oplossingen voor een betere toekomst te ontwerpen met behulp van nieuwe technologie.