Amsterdam Designathon Challenge

Job Cohen opent de Amsterdam Designathon Challenge als onderdeel van de OBA 100-feesten

Tijdens de OBA 100 viering werken wij samen met de OBA om de Amsterdam Designathon Challenge te organiseren. Tijdens deze challenge gaan kinderen van 10 Amsterdamse basisscholen de uitdaging aan om De Bibliotheek van de Toekomst te ontwerpen.

Gedurende vier maanden zet de challenge De Maakplaats021 werkplaatsen verspreid door Amsterdam in het thema van Leren in de 21e eeuw. De ontwerp-challenge onderzoekt wat en hoe kinderen zouden willen leren en ervaren in de bibliotheek in de toekomst. Het project wordt afgesloten met een live finale op 17 mei waarin 10 groepen finalisten hun prototype verder ontwikkelen en hun eindresultaten presenteren aan een jury van experts.

Het winnende ontwerp zal worden opgenomen in de plannen voor de nieuwe OBA NEXT in 2025 op de Zuidas!

Foto: Jean Counet