DE CORONA CHALLENGE

Ben jij een uitvinder, wetenschapper of ondernemer en ben je tussen de 7 en 12 jaar? Doe dan nu mee aan onze ontwerpwedstrijd om oplossingen te bedenken voor problemen rondom het Corona virus.

Corona-robot-21.png

IDEEËN

TER INSPIRATIE

Een lijst van alle inzendingen vind je hier

VR bril

Het probleem: Mensen moeten missen. Beschrijving van het idee: Een VR Bril waarmee je de mensen die je moet missen kan zien en horen.

Digitaal ontmoeten

Door een VR-bril te gebruiken kunnen we onze kwetsbaren van de samenleving toch blijven ontmoeten

Corona detectie schoen

We hebben een schoen ontworpen die via een soort virus rontgenscanner aan kan geven of iemand bij je in de buurt Corona heeft. De schoen kan je in verschillende kleuren bestellen.

Knuffel camera

Een knuffel en camera in 1 zodat de juf kan lesgeven en als het pauze is je met je knuffel kan spelen of knuffelen. Helpt tegen eenzaamheid als kinderen niet naar school kunnen.

Voorlezen via facetime

Kinderen moeten opa en oma’s missen en opa en oma’s missen de kinderen. Daarom lees ik oma voor via FaceTime. Dan lees ik voor school en horen opa of oma ook een leuk verhaaltje. Ik lees ze nu Sjakie en de chocoladefabriek voor.

De hulpdiensten

Artsen hebben het heel druk met heel veel dingen. En mensen die thuis zitten zonder werk kunnen iets doen! Zij kunnen helpen in ziekenhuizen! Bijvoorbeeld als je kok bent kan je eten maken voor patiënten. En je kan ook familie van patiënten troosten. En zo kunnen we elkaar helpen!

Vakantiegevoel thuis

Veel mensen moeten nu hun vakantie afzeggen en balen daarvan. Ik wil een lijstje met tips door de brievenbus doen, waardoor mensen op ideeën komen om van hun huis een vakantieplek te maken. Bijvoorbeeld door het eten te koken van het land waar ze anders op vakantie waren gegaan, of door hun kamer te veranderen of samen te dansen op muziek die past bij dat land.

De opa en oma robot

Omdat je opa en oma moet missen maken we een opa en oma robot. Je kan die robot op de pica op het hoofd aanraken en dan krijg je een knuffel. Ook zit er een luikje waar de snoeppot staat, een knop en als je daar op drukt krijg je een plaatje van opa en oma zelf. Ook leest de robot hele leuke boekjes voor en laat knuffels zien

Corona Yellow_.png

WAAROM MEEDOEN?

• Je hebt een uurtje over en maakt je zorgen over de Corona-problemen.

• Je vindt het belangrijk dat er echt naar jouw idee geluisterd wordt en je hebt goede ideeën.

• Je kan prijzen winnen: een maak pakket met technologie, een video pitch op de website en € 100,- doneren aan een goed doel naar keuze!

Pen Yellow.png

HOE WERKT HET?

Schrijf je in samen met een van je ouders/verzorgers. Daarna ga je zelfstandig aan de slag:

• STAP 1: Bekijk de video.

• STAP 2: Bedenk en schets een idee met behulp van het werkblad.

• STAP 3: Upload je schets en doe mee aan de wedstrijd.

Maak kans op supercoole prijzen!

Bliksem .png

WAT MAAKT DEZE CHALLENGE BIJZONDER?

• Je wordt uitgedaagd je creativiteit te gebruiken om oplossingen te vinden voor échte wereld problemen, zoals de corona uitbraak.

• Je wordt deel van een wereldwijd netwerk van kinderen voor een betere wereld.

• Oplossingen kunnen gelijk toegepast worden in je huis, straat of buurt.

• Bedenkers van de beste ideeën krijgen een gaaf maak-pakket en een speciaal plekje op onze website. Daarnaast maak je kans op een bedrag van € 100,- om te doneren aan een goed doel van jouw keuze!

150128 bugaboo combilogo ZW.tif

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de steun van:

Wil je meer info over Dthon methode? Kijk hier.