Online designathon projecten

Met onze workshops laten we jouw kind/kinderen op speelse en uitdagende wijze kennis maken met wetenschap en techniek (W&T). De projecten stimuleren kinderen om oplossingen te bedenken rondom duurzaamheidsvraagstukken door creatief, kritisch en ondernemend te zijn. Alle projecten volgen een speciale ontwerp-cyclus, waarin design en techniek samenkomen. Wij noemen deze projecten designathons. Een online designathon workshop duurt 120 minuten. En je kunt het makkelijk splitsen in twee keer 60 minuten.

Om te beginnen bieden we twee thema’s aan: Wegwerp-plastic en Voedsel.

Iedere vrijdag zal er nieuw thema worden toegevoegd.

Small-robot_2.png

Plastic designathon

In de designathon over plastic gaan kinderen ideeën bedenken (en prototypen maken) voor problemen rondom plastic afval.

Je kent misschien het Plastic thema van de Dopper Changemaker Challenge Junior. En nu kun je ook vanaf thuis meedoen! Meld je snel aan en we sturen je alle bestanden!

(het materiaal kan alleen online worden toegestuurd en niet per post)

Voedsel en het Klimaat designathon

In de designathon over voedsel en het klimaat gaan kinderen ideeën bedenken en prototypen maken voor problemen rondom voedsel en het klimaat. Dit thema is speciaal ontwikkeld voor ons jaarlijkse evenement de Global Children's Designathon. Tot nu toe hebben maar liefst 1.200 kinderen uit 39 wereldsteden deze workshop gedaan.

Download volledige designathon

Robot-1.png