WALL OF FAME

Jetje: Binnenstebuiten
Orso: Vakantiegevoel thuis
Mason: Robots
Rosa: Lekker zitten als je thuis werkt
Lieve: Aandacht Kalender
Giete: De opa en oma robot
Nine: De berichtenbeer
Mijntje: Open podium app
Teije: Henk de plan-robot
Show More

Bekijk hier het interview met Mijntje voor Mama Gaia Talks!

Je kunt de tips van Orso hier downloaden en deze net als Orso met je buren delen!

DE CORONA CHALLENGE

Helaas is de wedstrijd afgelopen en kun je dus niet meer winnen, maar je kunt nog steeds de online workshop doen en je idee uploaden! Wij zijn onwijs benieuwd naar jouw idee!

(De Corona Challenge is voor de kinderen tussen 7 en 12 jaar.)

Bekijk hier de winnende ideeën van de Corona Challenge in Turkije. Click here to see the winning ideas of the Corona Challenge Turkey.

IDEEËN

TER INSPIRATIE

Een lijst van alle inzendingen vind je hier

VR bril
Het probleem: Mensen moeten missen. Beschrijving van het idee: Een VR Bril waarmee je de mensen die je moet missen kan zien en horen.
Digitaal ontmoeten
Door een VR-bril te gebruiken kunnen we onze kwetsbaren van de samenleving toch blijven ontmoeten
Corona detectie schoen
We hebben een schoen ontworpen die via een soort virus rontgenscanner aan kan geven of iemand bij je in de buurt Corona heeft. De schoen kan je in verschillende kleuren bestellen.
Knuffel camera
Een knuffel en camera in 1 zodat de juf kan lesgeven en als het pauze is je met je knuffel kan spelen of knuffelen. Helpt tegen eenzaamheid als kinderen niet naar school kunnen.
Voorlezen via facetime
Kinderen moeten opa en oma’s missen en opa en oma’s missen de kinderen. Daarom lees ik oma voor via FaceTime. Dan lees ik voor school en horen opa of oma ook een leuk verhaaltje. Ik lees ze nu Sjakie en de chocoladefabriek voor.
De hulpdiensten
Artsen hebben het heel druk met heel veel dingen. En mensen die thuis zitten zonder werk kunnen iets doen! Zij kunnen helpen in ziekenhuizen! Bijvoorbeeld als je kok bent kan je eten maken voor patiënten. En je kan ook familie van patiënten troosten. En zo kunnen we elkaar helpen!
Vakantiegevoel thuis
Veel mensen moeten nu hun vakantie afzeggen en balen daarvan. Ik wil een lijstje met tips door de brievenbus doen, waardoor mensen op ideeën komen om van hun huis een vakantieplek te maken. Bijvoorbeeld door het eten te koken van het land waar ze anders op vakantie waren gegaan, of door hun kamer te veranderen of samen te dansen op muziek die past bij dat land.
De opa en oma robot
Omdat je opa en oma moet missen maken we een opa en oma robot. Je kan die robot op de pica op het hoofd aanraken en dan krijg je een knuffel. Ook zit er een luikje waar de snoeppot staat, een knop en als je daar op drukt krijg je een plaatje van opa en oma zelf. Ook leest de robot hele leuke boekjes voor en laat knuffels zien
Show More

WAAROM MEEDOEN?

• Je hebt een uurtje over en maakt je zorgen over de Corona-problemen.

• Je vindt het belangrijk dat er echt naar jouw idee geluisterd wordt en je hebt goede ideeën.

• Wij vinden het onwijs belangrijk dat kinderen deel uitmaken van discussies over wereldwijde problemen. Wij kunnen dus niet wachten om jouw oplossing te zien!

HOE WERKT HET?

Schrijf je in samen met een van je ouders/verzorgers. Daarna ga je zelfstandig aan de slag:

• STAP 1: Bekijk de video.

• STAP 2: Bedenk en schets een idee met behulp van het werkblad.

• STAP 3: Upload je schets naar onze ideeëngalerij.

WAT MAAKT DEZE CHALLENGE BIJZONDER?

• Je wordt uitgedaagd je creativiteit te gebruiken om oplossingen te vinden voor échte wereld problemen, zoals de corona uitbraak.

• Je wordt deel van een wereldwijd netwerk van kinderen voor een betere wereld.

• Oplossingen kunnen gelijk toegepast worden in je huis, straat of buurt.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de steun van:

Wil je meer info over Dthon methode? Kijk hier.